fbpx
070 565 21 15 info@mtomarin.se

Båtförsäljning

Din båtförsäljning blir mycket enklare om du känner dig trygg och säker under processen.
Därför ska du anlita oss på MTO Marin för att ta hand om den.

Pris: 229 900:-
Micore Xw63cc
Pris: 200 200 kr
Micore Xw57sc
Pris: 136 900 kr
Micore Xw53cc
Pris: 108 900 kr
Micore Xw48sc
Pris: 525 900 kr
Silver Eagle BRX
Pris: 210 900 kr
Silver Beaver BR
Pris: 243 900 kr
Silver Fox BR
Pris: 385 900 kr
Silver Shark BR
Pris: 329 900 kr
Silver Hawk BR
previous arrow
next arrow
Slider

Vill du sälja din båt på ett tryggt och säkert sätt? Kontakta oss genom att maila på info@mtomarin.se eller ring 070 565 21 15. Om du har vägarna förbi kan du så klart också besöka oss på plats i Järfälla på Saldovägen 11A.

Vi tillhandahåller också båtforvaringbåtserviceskadereparation, rekond och konservering.

Följ våra sociala medier på www.facebook.com/mtomarinstockholm och www.instagram.com/mtomarin för kampanjer, erbjudanden och den senaste informationen.

Fem steg till att sälja din båt

Men hur går en båtförsäljning till egentligen? Behöver du hjälp av någon och vad ska du tänka på? Jo, du kan göra det på flera sätt, både enkla och svåra. Vi kan säga så här: det blir mycket smidigare om du får rätt hjälp.

Och där kommer vi på MTO Marin in i bilden. Vi är experter på båtförsäljning och mycket annat som har med båtar att göra. Vi guidar dig genom försäljningen tryggt och säkert. Allra bäst är det om du säljer din båt under våren när efterfrågan är som störst. Men oavsett årstid hjälper vi gärna till.

Vill du veta mer om hur en båtförsäljning går till? Här kan du läsa om de fem steg som vanligtvis ingår. Du får också veta mer om varför du bör välja just MTO Marin när du vill sälja din båt.

Steg 1: Berätta om din båt

Steg 1 är att kontakta oss och sätta igång med försäljningen. Först behöver vi veta allt om båten du vill sälja. Vi behöver information som t ex märke, årsmodell, motor och utrustning. Det är också bra om du berättar om eventuella förbättringar som tidigare gjorts/behöver göras samt båtens allmänna skick.

Ju mer vi får veta om t ex service, modifieringar och reparationer, desto bättre. Då får vi mer på fötterna och kan göra mer för att sälja din båt till ett så högt pris som möjligt. Sen kommer vi så klart gärna och träffar dig på plats och tar en titt på båten.

Steg 2: Insamling av uppgifter

Efter att du berättat för oss om din båt behöver vi några officiella handlingar. Det viktigaste är att vi får kopior av ditt försäkringsbrev och din fångeshandling, så vi vet att det är du som äger båten. Sedan skickar vi över en utrustningslista som du fyller i och skickar tillbaka till oss. Och till sist behöver vi skriva ett förmedlingsavtal.

Låter det krångligt? Nej, det är det inte! Allt detta kan nämligen göras över mejl.

Vi besiktar alltid båten som ett led i säljprocessen. Då får du en dokumenterad kontroll och värdering som skapar extra trygghet.

Steg 3: Lämna in båten

Nästa steg är att lämna in båten till oss på MTO Marin i Järfälla. Tänk på att den ska vara så ren och fin som möjligt. Detta gäller både in- och utvändigt. Det är också bra att veta att vi endast annonserar rekondade båtar. Behöver du professionell rekond så att din båt är i bästa möjliga skick? Inga problem, rekond är en av de många tjänster vi erbjuder!

Om du även behöver hjälp med att lämna in båten hjälper vi självklart till med transport.

Steg 4: Annonsering och visningar

När båten är i våra händer behöver du inte göra något mer. Då kan du luta dig tillbaka medan vi annonserar på de största sajterna och visar upp din båt på plats. Snygga och professionella foton på nätet kombineras med att spekulanter ser den på plats i vår anläggning. Vi använder vårt breda nätverk till fullo för att skapa så mycket intresse som möjligt!

Och räckvidden är inte allt: vi satsar hårt på att marknadsföra din båt. Så pass hårt att vi är branschunika gällande kvaliteten på vårt marknadsföringsmaterial. Vi använder drönarutrustning och modern kamerateknik för att erbjuda virtuella visningar – ett intryck utöver det vanliga! Båten kommer verkligen att visas från sin bästa sida. Under annonsperioden håller vi dig så klart uppdaterad om de visningar och bud som kommer in.

Steg 5: Båtförsäljning

Slutligen upprättas ett försäljningsavtal, och båtförsäljningen genomförs. Handpenning och senare slutbetalning betalas in. Vi ordnar med köpekontraktet. All betalning av båten sker via klientkonto genom MTO Marin AB för att skydda säljarens och köparens bankkonton.

Som säljare behöver du inte oroa dig för oseriösa köpare. Båten levereras nämligen inte till köparen innan full betalning är erlagd.

Båtförsäljning hos MTO Marin

Men varför ska du välja just MTO Marin när du vill sälja din båt? Jo, det finns flera orsaker. Vi värderar din trygghet. Och vi står för det genom att ställa krav på både säljaren och köparen. Det ska helt enkelt gå proffsigt till – hela vägen. Kunskap och trygghet är nyckeln.

MTO Marin ABs nätverk och ingående förfrågningar på båtobjekt ökar dina chanser att få er båt såld. Dessutom har vi våra branschunika virtuella visningar som ger en fantastisk bild av båten. Vi erbjuder en helhetslösning som ger dig en trygg och smidig båtaffär. Självklart varudeklarerar vi alla våra objekt. MTO Marin åtar sig försäljning av båtar av alla fabrikat, årsmodeller och i alla typer av skick.

Vi erbjuder hög kunskap och står för trygghet genom ditt försäljningsuppdrag. Du ska helt enkelt kunna känna att din båtförsäljning är i goda händer.

Villkor vid förmedling av båtförsäljning

MTO Marin AB är medlem i Sweboat-båtbranschens riksförbund och vi följer de regler som styrs av konsumentköplagen. Detta innebär att båten måste vara sjöduglig och säker samt att köparen har reklamationsrätt i upp till 6 månader efter leveransen. För att såväl köpare som säljare skall känna sig säkra på att allt går enligt gällande lagar, så måste följande punkter kunna uppfyllas för att MTO Marin AB skall kunna ta på sig ett försäljningsuppdrag om inte annat avtalas.

  • Ett förmedlingsavtal upprättas mellan mäklaren (MTO) och säljaren (ägaren) av båten. Här intygas att båten är säljarens egendom och om den är finansierad med restskuld skall detta noteras här. Restskulden skall lösas hos finansbolaget innan slutredovisning till säljaren sker.
  • Båten skall vara fullvärdesförsäkrad av säljaren för hela den perioden som uppdraget avser. Ett slutdatum skall noteras på avtalet.
  • Om båten är osåld efter avtalad tid och säljaren önskar att båten skall vinterförvaras av MTO, debiteras detta separat enligt gällande prislista.
  • Samtliga båtar som MTO åtar sig till försäljning skall kontrolleras, servas för att kunna betraktas som sjövärdiga. Båten skall också göras i det skick som en köpare kan förvänta sig med tanke på värde och ålder.
  • Som mäklare är MTO skyldiga att lämna 6 månaders reklamationsrätt på försåld vara från leveransdagen. Om dessa är att betrakta som fel/brister faktureras kostnaden för att åtgärda dessa på säljaren.
  • 25 % av slutlig försäljningsprovision reserveras på ett klientmedelskonto hos MTO under 6 månader för att täcka dolda fel eller brister enligt konsumentköplagen. (Avsteg från detta kan göras om båten fortfarande har fabriksgaranti, eller ligger inom MTO:s egen förlängda garanti)
  • Skulle MTO inom avtalad tid inte lyckas med att sälja båten pga vårt eget agerande eller marknadens agerande står det säljaren fritt att avbryta uppdraget och ingen försäljningsprovision utgår då om inget annat avtalats. Beställda verkstadsarbeten ingår dock inte utan debiteras separat.
  • För båtar mellan 0-199 000 kr arbetar vi med en provision på 10 % inkl. moms, baserat på det slutliga försäljningspriset (dock lägst 20 000 kr inkl. moms).
  • Det skall vara tryggt och säkert att köpa en begagnad båt via MTO Marin. Därför följer vi alltid gällande konsumentköplag.

Har du en fråga?